Beépíthető hűtő vagy szabadon álló legyen?

A hűtő vásárlásának nehézségei

Hűtőt választani nem egyszerű feladat, de hogyha az ember éppen építkezik, akkor még a bőség zavara is rajta lehet a választás során, hiszen még el tudja dönteni, hogy egyáltalán milyen kialakítást szeretne a konyhájába, és menjen el a modernebb, beépíthető kialakítás felé vagy inkább maradjon a hagyományos hűtőnél. Most erre a kérdésre próbálunk meg választ találni. Persze egyik lehetőség mellett sem szeretnék kifejezetten érvelni, hiszen itt nincsenek jó válaszok, egyik ember az egyik fajtát preferálja inkább, míg másik ember a másikat. Érdemes lehet tehát egy kicsit tovább is olvasni a következő cikket.

A beépíthető hűtőszekrény

A beépíthető hűtő egy rendkívül modern darab, amelyre minden háziasszony vágyik. Ezek közül választhatunk kisebb darabot is, de természetesen az amerikai filmekből ismert kétajtós csodák is elérhetők már Magyarországon is. Nem ritka az sem, hogy az ember olyat tud választani a termékek közül, amíg még külön jégkockagéppel is rendelkezik, hogy eggyel több funkciót említsek ezek javára.

hűtő-pic3

Esztétika tekintetében mindenképpen ez lesz a befutó, hiszen alig tűnik ki a szekrénysorból, amibe beépítjük. Jó döntés lehet ilyenkor fémes szürke színű terméket választani, és a szekrényeket is hasonlóan szürke vagy fekete kialakításban megvásárolni. Elsőre egy kicsit ridegnek tűnhet, azonban nagyon otthonos lehet maga a végkifejlet, hogyha az ember egy kicsit a saját ízlésére szabja a konyha egészét. Ha pedig egy kis bohókás vidámságot szeretnénk a konyhába, akkor egy fekete vagy szürke hűtőre is éppúgy tehetünk hűtőmágneseket a szivárvány minden színében.

A beépíthető hűtő nagy előnye, hogy beleolvad tehát a környezetébe mind esztétikailag, de szintkülönbség sincs a szekrények és a háztartási eszköz között. Így maga a konyha helyisége sokkal tágasabbnak, nagyobbnak tűnhet, nem kell semmit kerülgetni és az ember kényelmesen el tud ilyen módon férni itt. Nagy haszna, hogy így nem fogjuk soha a kislábujjunkat beverni a kiálló szekrényekbe vagy hűtőbe. Természetesen nagyobb daraboknál a nagy kapacitás is emellett a kialakítás mellett szól, és természetesen így a fagyasztó rész is lehet nagyobb, hogyha valaki sokszor szeret horgászni vagy eltenni nagyobb adagokat, azonban még fagyasztóládára nincsen szüksége.

Hátrányának lehet mondani ezzel szemben, hogy viszonylag drága darabokról van szó, így többet kell költenünk a vásárlás során. Emellett, amikor a szerelésről és beszerelésről van szó, akkor mindennek passzolnia kell, ehhez lehet érdemes szakember segítségét kérni a saját kialakítás helyett. Amikor pedig valami gond van, akkor a beépített termékekhez nehezen lehet csak hozzá férni.

A szabadon álló hűtő

A szabadon álló darabok szintén jó választást jelentenek. Egyszerűek, jól ismerjük őket és igen esztétikus kialakítások is vannak már. A nagyságuk tekintetében igen eltérőek lehetnek, válogathatunk alul fagyasztós vagy felül fagyasztós darabok közül, de akár fagyasztórész nélkül is lehet őket megvásárolni, és akkor külön tudunk venni egy fagyasztóládát vagy fagyasztószekrényt, hogyha erre van szüksége az embernek.

Nagy előnyük, hogy csak egy kis sarokrész kell nekik vagy két szekrény között elegendő hely és mindösszesen egy konnektor. Amikor kézhez kapjuk a terméket, akkor is csak annyi lesz a dolgunk, hogy fogjuk a gépet, és bedugjuk azt a konnektorba. Már működésre képes is, és rámolhatjuk bele a dolgokat.

Nagy előnyének mondanám, hogy mindenféle árkategóriában kapható ez a fajta, így ha nem szeretnénk nagyobb összeget kiadni egy háztartási termékért, akkor egy kisebb szabadon álló darab is tökéletesen megfelel egy kisebb háztartásba.

A hűtő árán kívül az is mellette szól, hogy a javítása egyszerű, hiszen könnyen hozzá lehet férni. A legtöbb esetben ismert márkák közül tudunk válogatni, és így a karbantartás során nem jelenthet gondot számunkra, hogy találjunk egy megfelelő alkatrészt rövid időn belül, amivel meg lehet javítani az eszközt.

hűtő-pic2

A hűtő kiválasztása

A döntés nem egyszerű, azonban láthatjuk, hogy mindkét fajta megéri a saját szempontjából. Talán egy modern, fiatalos és jómódú családnak inkább a beépített és nagyobb kialakítást tudnám ajánlani, valószínűleg nem fehér, hanem ezüst vagy fekete színben. Ezzel szemben a hagyományos darabokat hagyományos és egyszerűbb háztartásokban tudom elképzelni, ahol nem feltétlenül a modernségre törekednek, hanem inkább a praktikum és az olcsó költségek jelentik a választási szempontot. Akárhogy is döntsünk, nincsenek rossz válaszok. Hogyha pedig további ötletekre van szükség, nézzük meg az energiafogyasztást, nézzük meg a zajszintet, hiszen az is fontos lehet. Az extra funkciókról sem érdemes megfeledkezni mindemellett, hiszen azok is igen fontos szerepet játszhatnak a választás során. Érdemes lehet már most megnézni az interneten, hogy milyen lehetőségeink vannak ebben a tekintetben, és ha megtaláltuk a tökéletes darabot, azt meg is tudjuk rögtön rendelni. Így talán egy kicsit egyszerűbb lesz a vásárlás folyamata.