Hogy találtam meg a LedGurut?

Mi az a LedGuru?

Kezdjük egy kis etimológiával, az minden bizonnyal segíteni fog, hogy megfejtsük magát a nevet is. Szóval a LED a light emitting diode elnevezés angol rövidítése, amit aztán szépen átvett gyakorlatilag minden nyelv a világon. Ezt a technológiát valószínűleg nem kell bemutatni, hiszen jó ideje szajkózzák mindenhonnan, hogy ez mennyire jó és mennyire csodás. Egyébként ez igaz is, környezetbarát, gazdaságosabb, jobba fénye, tartósabb, kevésbé melegszik fel, dizájnosabban lehet kialakítani, nagyon sok jót elmondhatunk róla. A LedGuru első fele tehát világos, azt a szót, meg vélhetően szintén hallotta már mindenki, hogy guru. Napjainkra kissé szlengesedve él a köztudatban, aki guru, az nagyon ért valamihez, nagyon jártas benne. Így tehát a LedGuru is egy olyan honlapot jelöl, ami jártas a LED technológiában.

Tudnivalók a LedGuru honlapról

Azon túl, hogy ért hozzá, természetesen forgalmaz is a LedGuru különféle LED termékeket. Ez jelent égőket, de jelent lámpákat is, akár mennyezeti, akár fali, akár konyhai, akár fürdőszobai. Mindezek mellett forgalmaz persze LED szalagot, égősorokat, LED dekor termékeket, de nagyon sok olyan kiegészítőt, ami kifejezetten hasznos. Persze a LED elemek beépítéséhez elengedhetetlen a panel, díszléc, vagy akár egy LED szalag. De azért, hogy minden felmerülő igényt kielégítsen, kapni náluk még hagyományos izzókat arra az esetre, ha csak egy sütőlámpát akarnánk kicserélni. És mit találni még náluk? Egy tonna olyan műszert, ami azt se tudom, mire való, de Laci teljesen lázba jött tőle. Ilyen mérő, olyan kütyü, én örülök, hogy felismertem a fázisceruzát és tudom, mire való. Szóval a lényeg, hogy a villamos szerelők is biztosan örömmel járnak majd ide, mert van minden, mi szem szájnak ingere. A weboldal nem olyan régi motoros, de a termékek, márkák már jó ideje a piacon vannak, úgyhogy tapasztalat az van dögivel. És igazából webshopról beszélünk, úgyhogy fizetési metódus számtalan, kiszállítási mód szintén, garancia pedig minimum két év, de gyakran több. És mindehhez igen gazdaságos árak dukálnak. Azt sajnos már megtanultam, hogy online mindig nagyobb a választék, mint az üzletek polcain, és ez bizony, rá kellett ébrednem, lámpákra is igaz. Úgyhogy a hatalmas stílus, szín és funkcióbéli választék mellett árban is jobban jövök ki online beleértve azt is, hogy fizetni kell a kiszállításért.

Hogy találtam meg a LedGuru oldalát?

Bevallom őszintén, hogy érdekből. Mert nekem már most szeptemberben eszembe jutott, hogy én bizony nem akarok fekete pénteken túlárazott karácsonyi dekorokat bújni, amikről már akkor tudom, hogy fele ennyibe kerültek két héttel ezelőtt, mint most 20%-os akcióval. Miért ne lehetne egész évben karácsonyi égősort és egyebeket kapni? Úgyhogy én már Szeptemberben fogtam magam és bevéstem a keresőbe, hogy karácsonyi dekor. Aztán rájöttem a nagy válogatás közben, hogy ennél jobb ötletem is van. Hiszen én akár magam is megcsinálhatnám azt a dekort. Persze óvatosságból azért a LedGururól berendeltem egyet, hátha béna leszek, túl sokáig tart, nem lesz időm, vagy felgyújtom – ki tudja?

De alapjáraton találtam egy nagyon tetszetős DIY videót. Kell hozzá persze pár alapanyag, LED dióda meg ilyenek, de azt már tudtam is, hogy honnan vegyek: https://ledguru.hu/. Úgyhogy be is szereztem a szükségeseket, konkrétan a forrasztópákát is innen kértem be. Életemben nem volt még a kezemben, de alapvetően tisztában vagyok a működésével. Szóval így indult az ismeretség, a dekorfényt még nem csináltam meg, ugyanakkor kedvet kaptam pár világítóestet felülbírálni.

Mit vettem a LedGururól?

Jó, bevallom vérszemet kaptam. Először csak arra gondoltam, hogy kicserélem az égőt az asztali lámpámban, amiben még egy régi halogén van. Alapjáraton semmi baj nincs vele, csak úgy felforrósodik mindig, hogy rendszeresen leégetem a kezem, amikor állítani akarom a fejét. Aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen vehetnék új asztali lámpát is a LedGururól. És a gardróbba valami fényt, hogy télen is rájöjjek melyik a kék és melyik a fekete felsőm reggel fél hétkor. Egy barátnőm mondta anno a tetoválások kapcsán, hogy akinek jó ízlése van, egyet megcsináltat és aztán nem tud leállni. Hát én hasonlóan jártam a LedGuru lámpáival, bár nem tudom, ez a jó ízlésem bizonytéka-e. Mindenesetre a kert következett. Szereztem hangulatos mini égősort, hogy lógjon befőttesüvegekből a teraszon. Szereztem napelemes leszúrható fényeket, hogy mutassák a kerti sétányt. Szereztem mozgásérzékelős helyi világítást a sufnihoz. Ez valójában teljesen felesleges, mert esetek 90%-ban nem sötétedés után megyünk a sufniba, de mindegy, lett ilyenünk is. Férjem kiröhögött. Aztán felhívtam rá a figyelmét, hogy tegnap éjjel is kinek köszönheti, hogy nem botorkálva kellett kimennie a kertbe, a kocsihoz. De azt hiszem, most már leállok. És a továbbiakban persze tudom, hogyha kell valami, akkor honnan rendelem be, addig meg próbálom befejezni – jobban mondva elkezdeni – a csináld magad projektemet. Még van három hónapom, hogy befejezzem..