Miért szerettem bele a Simon Gyümölcs termékekbe?

Hogy akadtam a Simon Gyümölcs oldalára?

Alapvetően is érdekel a tudatos táplálkozás, szeretem tudni, honnan származik, amit eszem, mi van benne. Ha lehet, akkor nem tömöm fölöslegesen a testem kemikáliákkal. Úgyhogy, amikor megkérd az iroda főnöke, hogy nézzek már körül, milyen gyümölcslevet kéne rendelni a csapatnak, akkor egyértelmű volt, hogy itt is ezen elvek mentén fogok választani. Na meg persze azért is engem kért, mert a hipermarketből ő is tudna hozni, de valami különlegesebbet szeretne. Ekkor jött a képe a Simon Gyümölcs.

Elég hamar ráakadtam az interneten, aztán persze megnyitottam még vagy tucatnyi másik szolgáltatót is. És akkor nekiálltam szelektálni. Első körben ejtettem is azokat, akiknek nem volt jó értékelése Google vagy facebook alapján. Utána ejtettem azokat, ahol nem volt gyümölcslé. valahogy ez a szó összemosódik a gyümölcs kiszállítással, és azt nem igazán akartunk. És akkor kilyukadtam a Simon Gyümölcsnél. Ennek számos oka volt, a legfőbbeket a lentiekben bővebben is kifejtem.

A Simon Gyümölcs odafigyel az egészségre

Mondhatnánk, hogy alapvetően gyümölcslevekről beszélünk, hogy lehet ott még tovább fokozni az egészség faktort, de lehet. Ugyanis a Simon Gyümölcs nem használ GM növényeket. Ez már egy jó pont, mert persze minden gyümölcsre rá lehet fogni, hogy egészséges, de azért azt csak szívesebben veszem meg, amelyiknél tudom, hogy csak a gyümölcsöt eszem és semmi egyebet.

A Simon Gyümölcs mellett szól a technikájuk is, mivel a gyümölcsöket kizárólag hidegen préselik és csak minimálisan hőkezelik. Hagyok időt megemészteni, ez azt jelenti, hogy semmivel több vitamin, ásványi anyag és csudadolog nem vész el, mint amennyi ahhoz kell, hogy kibírja a termék pár hónapig. Ha helyben meg tudnánk inni 3 liter céklalevet, akkor erre se volna szükség, de azért nyilván azért rendel az ember, hogy beossza és nem azért, hogy egyben ledöntse. De semmi tartósítószer nincs benne, vagy hozzáadott adalékanyag, hogy szebb, sűrűbb, bármennyire „eladható” legyen és nem sűrítményből hígítanak vissza, hanem préselik és kész van. Nekem ez is már csípőből nagyon szimpatikus volt.

A Simon Gyümölcs környezettudatos

Az, hogy zöld ér újrahasznosítás, mára sajnos elcsépelt szlogenek lettek. Egy több millió dolláros gyártás, amit kiszerveznek Kínába a gáz emisszió őshazájába, simán hirdethető Nyugaton „zöldként”, pusztán mert újrahasznosított kartonpapír a csomagolása. Hát azért nah.. Ez csak címkézés, nem filozófia. Viszont a Simon Gyümölcsnél minél jobban beleástam magam a honlapjukba, annál inkább győztek meg róla, hogy náluk a környezetvédelem a kezdetektől a termék átadásáig minden munkafolyamatot áthat a fenntarthatóság iránti igény.

Led lámpákat használnak, olyan öntözőrendszert, ami speciális mikrofejeinek hála kiemelten víztakarékos. Illetve ügyelnek a biodiverzitásra, szándékosan egymást támogató növényeket ültetnek, hogy ne csak „egykalászos” művelésben gondolkodjanak. Ezzel szorosan összefügg, hogy itt kimondottan otthonra lelnek a méhek. Mivel a beporzásban nagy szerepet kapnak, ezért máshol is hiányolják őket, csak éppen itt kimondottan ültetnek is nekik virágmezőt, hogy legyen táplálékuk. Ez a méhlegelő a pollinátor program része, meg vannak méh hoteleik is, amit a Simon Gyümölcs kifejezetten azért készített, hogy a vadméhek belefészkelhessenek. Emellett a madaraknak is kedveznek, madárodú programjuknak hála mindenféle faj fészkel errefelé.

A Simon Gyümölcs családi gazdasága

Sokszor durrogtatják a médiában a fogyasztóhoz kedves közvetlenséggel közeledni kívánó cégek, hogy családias a légkör, álláshirdetésekben is gyakran találkozunk ezzel a kifejezéssel. Na most a Simon Gyümölcs tényleg egy családi vállalkozás. 1992-ben kezdték a munkát Sastelken, ami azért lassan harminc éve volt, úgyhogy respekt. Azóta kikísérletezték a legjobb recepteket, hogy hogyan kell termeszteni a növényeket. Levélanalízissel, a fán lógó gyümölcsök cukorfokát mérve döntik el, mikor milyen fázishoz érkeztek a gondozásban.

Akkor szedik le a gyümölcsöt, amikor ezek az adatok indokolják, nem megadott időben, ezért mindig kihozzák a maximális ízélményt az adott szezonból. Ezért van, hogy néha hónapokon keresztül tart bizonyos fajták szürete a Simon Gyümölcs telkén. Ezen a homokos talajon terem alma, birs, feketeribiszke, de megtaláljuk a kínálatukban a homoktövist vagy a céklát, répát.

Simon Gyümölcs irodai gyümölcslé programja

Nekem eleve szimpatikus volt a farm to desk hozzáállás, ami azt jelenti, hogy mindenféle köztes lépcső nélkül, közvetlenül tőlük rendelhetem be a termékeket. És még a kiszállítást is az ő saját futárjuk végzi. Ugyanez igaz az irodai programra is, és itt kanyarodnék vissza a bevezetőmhöz. Mert ugye eredetileg azért kezdtem őket nézegetni, hogy honnan is rendeljek gyümölcslevet. Végül azt éreztem, hogy ennél jobb helyre nem is tehetnénk a pénzt, ráadásul én meg a csapat is valami olyat kapunk, ami egyedi manapság. Azóta se bántuk meg és rendszeresen kóstoljuk a finomabbnál finomabb leveket!