Miért választottam a Led Guru webáruházat?

Mi az LED Guru?

A Led Guru egy webáruház, ez talán nem okoz senki számára sokkhatást. Felmész a nagybetűs internetre, begépeled, kihozza. De mit is árul pontosan? Ledeket, illetve mindenféle világítástechnikai eszközt. Nem mintha ezt olyan nagy tudtam volna még tíz nappal ezelőtt. Ugyan volt párszor, hogy elböngésztem ilyen olyan LED termékeket, de az főleg a vintage izzókat jelentette, amikből egyet nagyon szívesen berendelnék az erkélyre a mennyezeti égő helyére. Ez jelenleg egy szocreált üvegbúra, amibe három évtized bogárállománya várja, hogy kőolajjá legyen valahol nagy nyomáson. Szóval én se voltam túlzottan képben, hogy mi az a LED Guru, de alapvetően, hogy a led nagykereket online hogyan szólítják, szintén fogalmam se volt.

Hogy keveredtem a Led Guru oldalra?

Az úgy történt, hogy mennyezeti lámpát akartunk venni. Én vizuális típus vagyok, tudom, ez régi vágású dolog, de szeretem, ha megfoghatom, nézegethetem, mielőtt megvenném. Úgyhogy egy nagy belsőépítészeti láncolatnak a kiállítótermében bambultam egyre másra a kitett lámpákat, hogy melyiknek milyen a fénye, milyen a formája. Párom persze azonnal felvilágosított, hogy a fény meg a színhőmérséklet izzó kérdése, amit bármikor kicserélhetünk, szóval ez tényleg nem mérce, hagyatkozzak csak nyugodtan a női megérzéseimre, hogy milyen forma is volna a legcsinibb. Ez persze bármelyik nőt túláradó boldogsággal tölt el, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ugyanazt az öt, jellegtelenségében mindenhova passzoló lámpát váltogatják a kiállított szobákban. Öt meg nem mondatnám, hogy választék.

Úgyhogy elég csalódottan távoztam, bár annyival legalább gazdagabban, hogy a forma és méret kezdett körvonalazódni a fejemben. De e téren is sok kivetnivalót találtam a szűkre szabott kínálatban, arról nem is beszélve, hogy színekben aztán nem volt varia. Márpedig én szerettem volna megnézni nem csak fehérben, de tejfehérben, vagy matt feketében. Úgyhogy otthon felnyargaltam a netre, és elkezdtem online lámpákat böngészni, amíg ki nem kötöttem egy nagyon alapos és jó blog bejegyzésnél a LED panelekről. Ez már Led Guru blog volt, noha akkor ennek sok jelentőséget még nem tulajdonítottam, ami viszont azonnal felvillanyozott az maga a panel volt. Akarok! Párom odahívtam, hogy szerintem milyen lenne egy LED panel. Ő ránézett, közölte, hogy meg lehet csinálni és ennyivel el is volt intézve. Ilyenkor mindig jót mosolygok rajta, annyira mérnök, a kérdés számára az, hogy megvalósítható-e, hogy tetszik-e neki, csak akkor tenné szóvá, ha igazán förtelmesnek találná.

Úgyhogy e téren szép egyetértésben – de legalábbis ellenvetések nélkül – én akkor neki is álltam, hogy összeválogassam a kellékeket a LED Guru honlapjáról.

Miért tetszett meg a LED Guru?

Hát először is kenterbe verte az offline üzlet kínálatot. Szerintem szégyene annak a lakberendezési üzletnek, hogy több cuki gyertyatartó meg szalvétatartó van a kínálatában, mint használható lámpa, de ez legyen az ő gondjuk. A Led Guru oldalán töméntelen mennységben találtam panelt, leszűrtem a kedvem szerint és voálá! Kicsit sok maradt így is, mert nem minden paraméterben tudtam még, hogy mit keresek. De ahogy válogattam, ez is szép lassan kezdett körvonalazódni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy hány méret, forma és szín tárult a szemem elé! Mint, aki beszabadult a cukorkaboltba. Persze rögtön megtaláltam a vintage égőket is – ugyan pont abban a szent pillanatban nem kellett – de miért ne legyen alapon beraktam a kosárba. Most komolyan, nincs ötezer forint..

Ez meg a másik, hogy ár szempontból sokkal gazdaságosabb a LED Guru kínálata, mint, amit az emlegetett lakberendezési boltban láttam. Ez pedig – miután azóta már rendeltem is tőlük és felszereltük – nem jelent minőségbeli hiányosságot. Szép, strapabíró, világít, minden rendben van vele. Ráadásul van rakta két év garancia, ami szintén növeli a bizalmat a termék felé.

Mit árul még a LED Guru?

Nos, lámpatestek, LED panelek és vintage égőkön kívül is van miben böngészni náluk. Először is a hagyományos égők, halogén égők is megtalálhatók náluk, ha mondjuk a sütőizzót kéne cserélni. Ennél népesebb azonban a szakembereknek fenntartott válogatás. Ezekhez aztán egyáltalán nem értek, de vannak itt mérőműszerek, kis bigyók meg izébizék, mindenféle, ami egy villanyszerelő szakinak kellhet. Viszont ki kapott rá erre a részre? Persze, hogy Misi.. Nem mondhatnám, hogy nagy szaki volna, de minden férfi lelkében megszólít valami, ha egy kütyün sok a gomb és kijelez valami. Egy fázisceruzával tudom, hogy gazdagabbak lettünk – bármikor jól jöhet alapon – és még rendelt pár dolgot, de azokat nem tudom beazonosítani, fogalmam sincs, mire valók.

Mikor érdemes a LED Guru kínálatát böngészni?

Igazából bármikor, hiszen a lámpa az mindig kellhet, égőre bármikor szükség lehet, de amit ki szerettem volna emelni, az a Karácsony. Az ünnepek előtt szinte mindig megőrül a piac, hogy így dekor, meg úgy dekor, és van, aki többet költ a külcsínre, mint magukra az ajándékokra. Mindenesetre ebben is érdemes a netre hagyatkozni inkább, csak időben kell észbe kapni, hogy még ki is tudja szállítani az a szerencsétlen futár. Nem mellesleg anyagilag is jobban járunk, ha nem Decemberben rendelünk. Én most kaptam kézhez egy égősort és imádom!